Carne de vită, vrăbioară, dezosată, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 677
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.588
Acid glutamic g 4.36
Alanină g 1.657
Arginină g 1.809
Histidină g 0.986
Cistină g 0.27
Valină g 1.339
Prolină g 1.195
Serină g 1.095
Fenilalanină g 1.069
Glicină g 1.321
Hidroxiprolină g 0.183
Triptofan g 0.301
Treonină g 1.256
Izoleucină g 1.245
Leucină g 2.289
Lizină g 2.534
Metionină g 0.722
Tirozină g 0.991
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.388
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.506
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.824
Acizi graşi trans (total) g 0.757
Colesterol mg 80
Macronutrienți
Apă g 56.9
Aport caloric / Energic total kcal 239
Carbohidraţi (total) g 1.1
Lipide / Grăsimi (total) g 14.1
Proteine g 26.8
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.165
Fier mg 3.29
Fosfor mg 235
Magneziu mg 27
Potasiu mg 375
Seleniu µg 34.6
Sodiu mg 92
Zinc mg 10.39
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Retinol µg 7
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina A, IU IU 23
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.076
Vitamina B12 µg 3.77
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.267
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.037
Vitamina B6 mg 0.408
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”