Carne de vită, vrăbioară, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.996
Acid glutamic g 3.289
Alanină g 1.332
Arginină g 1.417
Histidină g 0.699
Cistină g 0.283
Betaină mg 13.5
Valină g 1.087
Prolină g 1.045
Serină g 0.863
Fenilalanină g 0.865
Glicină g 1.334
Hidroxiprolină g 0.23
Triptofan g 0.144
Treonină g 0.875
Izoleucină g 0.997
Leucină g 1.743
Lizină g 1.852
Metionină g 0.571
Tirozină g 0.698
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.86
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.214
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.709
Colesterol mg 61
Macronutrienți
Apă g 72.51
Aport caloric / Energic total kcal 135
Lipide / Grăsimi (total) g 4.62
Proteine g 21.91
Minerale
Calciu mg 28
Cupru mg 0.073
Fier mg 1.63
Fosfor mg 205
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 342
Seleniu µg 25.5
Sodiu mg 57
Zinc mg 4.14
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 91.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.061
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.33
Vitamina B12 µg 1.19
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.107
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.42
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.652
Vitamina B6 mg 0.601
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”