Carne de vită, vrăbioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.879
Acid glutamic g 3.096
Alanină g 1.254
Arginină g 1.334
Histidină g 0.658
Cistină g 0.266
Betaină mg 12.7
Valină g 1.023
Prolină g 0.983
Serină g 0.812
Fenilalanină g 0.815
Glicină g 1.256
Hidroxiprolină g 0.217
Triptofan g 0.136
Treonină g 0.824
Izoleucină g 0.938
Leucină g 1.641
Lizină g 1.743
Metionină g 0.537
Tirozină g 0.657
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.41
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.61
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.91
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 61.49
Aport caloric / Energic total kcal 237
Lipide / Grăsimi (total) g 17.1
Proteine g 19.32
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.071
Fier mg 1.61
Fosfor mg 166
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 302
Seleniu µg 16.6
Sodiu mg 54
Zinc mg 3.2
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina B12 µg 2.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.14
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.95
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.32
Vitamina B6 mg 0.4
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”