Carne de vită, vrăbioară / file, fără os, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 filé 166
1 friptură, de dimensiune medie 866
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.16
Acid glutamic g 3.607
Alanină g 1.359
Arginină g 1.511
Histidină g 0.845
Cistină g 0.227
Valină g 1.095
Prolină g 0.997
Serină g 0.915
Fenilalanină g 0.882
Glicină g 1.069
Hidroxiprolină g 0.148
Triptofan g 0.242
Treonină g 1.037
Izoleucină g 1.025
Leucină g 1.914
Lizină g 2.136
Metionină g 0.597
Tirozină g 0.828
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.882
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.259
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.803
Acizi graşi trans (total) g 0.461
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 68.4
Aport caloric / Energic total kcal 170
Lipide / Grăsimi (total) g 9.3
Proteine g 21.6
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.132
Fier mg 2.98
Fosfor mg 225
Magneziu mg 26
Potasiu mg 369
Seleniu µg 23.7
Sodiu mg 85
Zinc mg 8.5
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 13
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.156
Vitamina B12 µg 2.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.287
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.901
Vitamina B6 mg 0.399
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”