Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate premium, gătită la grătar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.138
Acid glutamic g 5.266
Alanină g 1.924
Arginină g 2.183
Histidină g 1.228
Cistină g 0.327
Betaină mg 8
Valină g 1.583
Prolină g 1.378
Serină g 1.323
Fenilalanină g 1.282
Glicină g 1.392
Hidroxiprolină g 0.137
Triptofan g 0.355
Treonină g 1.514
Izoleucină g 1.501
Leucină g 2.797
Lizină g 3.138
Metionină g 0.859
Tirozină g 1.214
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.738
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.429
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.454
Acizi graşi trans (total) g 0.483
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 62.16
Aport caloric / Energic total kcal 203
Lipide / Grăsimi (total) g 8.76
Proteine g 28.92
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.076
Fier mg 3.44
Fosfor mg 227
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 292
Seleniu µg 27.7
Sodiu mg 67
Zinc mg 4.8
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 61.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 3
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.19
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.255
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.745
Vitamina B6 mg 0.628
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”