Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.617
Acid glutamic g 4.438
Alanină g 1.624
Arginină g 1.817
Histidină g 0.995
Cistină g 0.271
Betaină mg 8.8
Valină g 1.346
Prolină g 1.135
Serină g 1.1
Fenilalanină g 1.084
Glicină g 1.17
Hidroxiprolină g 0.131
Triptofan g 0.308
Treonină g 1.279
Izoleucină g 1.273
Leucină g 2.332
Lizină g 2.597
Metionină g 0.723
Tirozină g 1.014
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.034
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.569
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.407
Acizi graşi trans (total) g 0.565
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 60.31
Aport caloric / Energic total kcal 221
Lipide / Grăsimi (total) g 11.36
Proteine g 27.65
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.072
Fier mg 3.16
Fosfor mg 224
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.004
Potasiu mg 290
Seleniu µg 29
Sodiu mg 67
Zinc mg 4.65
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 62.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 5
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.14
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.263
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.225
Vitamina B6 mg 0.734
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”