Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.037
Acid glutamic g 3.454
Alanină g 1.264
Arginină g 1.414
Histidină g 0.775
Cistină g 0.211
Betaină mg 9.6
Valină g 1.048
Prolină g 0.884
Serină g 0.856
Fenilalanină g 0.844
Glicină g 0.911
Hidroxiprolină g 0.102
Triptofan g 0.24
Treonină g 0.995
Izoleucină g 0.991
Leucină g 1.815
Lizină g 2.021
Metionină g 0.562
Tirozină g 0.789
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.3
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.399
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.894
Acizi graşi trans (total) g 0.356
Colesterol mg 59
Macronutrienți
Apă g 69.56
Aport caloric / Energic total kcal 161
Lipide / Grăsimi (total) g 7.39
Proteine g 22.13
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.058
Fier mg 1.98
Fosfor mg 209
Magneziu mg 11
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 276
Seleniu µg 23
Sodiu mg 56
Zinc mg 3.61
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 54.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.051
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.13
Vitamina B12 µg 1.93
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.275
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.412
Vitamina B6 mg 0.647
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”