Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.247
Acid glutamic g 3.793
Alanină g 1.389
Arginină g 1.56
Histidină g 0.863
Cistină g 0.233
Betaină mg 9.6
Valină g 1.147
Prolină g 0.977
Serină g 0.944
Fenilalanină g 0.927
Glicină g 1.002
Hidroxiprolină g 0.107
Triptofan g 0.261
Treonină g 1.093
Izoleucină g 1.085
Leucină g 2.001
Lizină g 2.237
Metionină g 0.618
Tirozină g 0.868
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.84
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.353
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.557
Acizi graşi trans (total) g 0.325
Colesterol mg 58
Macronutrienți
Apă g 70.32
Aport caloric / Energic total kcal 155
Lipide / Grăsimi (total) g 6.6
Proteine g 22.32
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.065
Fier mg 2.07
Fosfor mg 206
Magneziu mg 11
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 274
Seleniu µg 22
Sodiu mg 51
Zinc mg 3.58
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 56.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.054
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 1.95
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.257
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.377
Vitamina B6 mg 0.689
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”