Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.4
Acid glutamic g 4.043
Alanină g 1.536
Arginină g 1.678
Histidină g 0.915
Cistină g 0.25
Betaină mg 8.8
Valină g 1.241
Prolină g 1.108
Serină g 1.015
Fenilalanină g 0.992
Glicină g 1.225
Hidroxiprolină g 0.17
Triptofan g 0.279
Treonină g 1.165
Izoleucină g 1.155
Leucină g 2.123
Lizină g 2.35
Metionină g 0.67
Tirozină g 0.919
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.832
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.878
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.905
Acizi graşi trans (total) g 1.162
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 54.76
Aport caloric / Energic total kcal 284
Lipide / Grăsimi (total) g 19.78
Proteine g 24.85
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.064
Fier mg 2.95
Fosfor mg 207
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 255
Seleniu µg 25.7
Sodiu mg 63
Zinc mg 4.09
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 60.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 7
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 24
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.054
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.34
Vitamina B12 µg 2.01
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.234
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.67
Vitamina B6 mg 0.657
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”