Carne de vită, vrăbioară, friptură T-bone, antricot şi coaste, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.221
Acid glutamic g 3.766
Alanină g 1.378
Arginină g 1.542
Histidină g 0.845
Cistină g 0.23
Betaină mg 9.6
Valină g 1.143
Prolină g 0.963
Serină g 0.934
Fenilalanină g 0.92
Glicină g 0.993
Hidroxiprolină g 0.112
Triptofan g 0.261
Treonină g 1.085
Izoleucină g 1.08
Leucină g 1.979
Lizină g 2.204
Metionină g 0.613
Tirozină g 0.861
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.091
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.374
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.782
Acizi graşi trans (total) g 0.303
Colesterol mg 59
Macronutrienți
Apă g 69.97
Aport caloric / Energic total kcal 160
Lipide / Grăsimi (total) g 7.27
Proteine g 22.1
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.061
Fier mg 1.65
Fosfor mg 196
Magneziu mg 11
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 263
Seleniu µg 22.5
Sodiu mg 35
Zinc mg 3.86
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 54.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.051
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 1.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.225
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.765
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.347
Vitamina B6 mg 0.634
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”