Carne de vită, vrăbioară, friptură T-bone, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 bucată, gătit, cu resturile îndepărtate 271
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.59
Acid glutamic g 4.165
Alanină g 1.57
Arginină g 1.642
Histidină g 0.838
Cistină g 0.291
Valină g 1.264
Prolină g 1.147
Serină g 0.993
Fenilalanină g 1.127
Glicină g 1.417
Hidroxiprolină g 0.12
Triptofan g 0.291
Treonină g 1.201
Izoleucină g 1.342
Leucină g 2.297
Lizină g 2.161
Metionină g 0.665
Tirozină g 0.873
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.645
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.32
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.27
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 62.5
Aport caloric / Energic total kcal 198
Lipide / Grăsimi (total) g 9.61
Proteine g 25.98
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.143
Fier mg 3.66
Fosfor mg 215
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 327
Seleniu µg 10
Sodiu mg 71
Zinc mg 5.11
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 99
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.63
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.33
Vitamina B6 mg 0.39
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”