Carne de vită, vrăbioară, friptură T-bone, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I USDA, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.386
Acid glutamic g 3.841
Alanină g 1.453
Arginină g 1.615
Histidină g 0.778
Cistină g 0.259
Valină g 1.293
Prolină g 1.019
Serină g 0.962
Fenilalanină g 1.037
Glicină g 1.153
Hidroxiprolină g 0.105
Triptofan g 0.26
Treonină g 1.108
Izoleucină g 1.233
Leucină g 2.114
Lizină g 2.243
Metionină g 0.679
Tirozină g 0.877
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.896
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.615
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.449
Colesterol mg 61
Macronutrienți
Apă g 56.97
Aport caloric / Energic total kcal 258
Lipide / Grăsimi (total) g 17.26
Proteine g 24.05
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.131
Fier mg 3.33
Fosfor mg 197
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 300
Seleniu µg 10.9
Sodiu mg 67
Zinc mg 4.64
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 91.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.1
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 2.19
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.23
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.242
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.307
Vitamina B6 mg 0.359
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”