Carne de vită, vrăbioară, friptură T-bone, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.338
Acid glutamic g 3.938
Alanină g 1.497
Arginină g 1.634
Histidină g 0.891
Cistină g 0.244
Betaină mg 8.6
Valină g 1.209
Prolină g 1.079
Serină g 0.989
Fenilalanină g 0.966
Glicină g 1.194
Hidroxiprolină g 0.165
Triptofan g 0.272
Treonină g 1.135
Izoleucină g 1.125
Leucină g 2.068
Lizină g 2.289
Metionină g 0.652
Tirozină g 0.895
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.674
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.948
Acizi graşi saturaţi (total) g 8.722
Acizi graşi trans (total) g 1.299
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 53.91
Aport caloric / Energic total kcal 294
Lipide / Grăsimi (total) g 21.13
Proteine g 24.21
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.069
Fier mg 3.24
Fosfor mg 194
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.003
Potasiu mg 240
Seleniu µg 26.3
Sodiu mg 63
Zinc mg 4.02
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 58.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 7
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 25
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina D IU 6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.053
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.25
Vitamina B12 µg 1.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.234
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.618
Vitamina B6 mg 0.662
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”