Carne de vită, vrăbioară pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.672
Acid glutamic g 4.404
Alanină g 1.784
Arginină g 1.897
Histidină g 0.936
Cistină g 0.379
Betaină mg 14.7
Valină g 1.455
Prolină g 1.399
Serină g 1.156
Fenilalanină g 1.159
Glicină g 1.786
Hidroxiprolină g 0.308
Triptofan g 0.193
Treonină g 1.172
Izoleucină g 1.335
Leucină g 2.334
Lizină g 2.479
Metionină g 0.764
Tirozină g 0.935
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.98
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.196
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.889
Colesterol mg 77
Macronutrienți
Apă g 65.47
Aport caloric / Energic total kcal 170
Lipide / Grăsimi (total) g 4.96
Proteine g 29.34
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.08
Fier mg 1.81
Fosfor mg 238
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 386
Seleniu µg 36.6
Sodiu mg 62
Zinc mg 5.37
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 111.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.084
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 1.4
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.155
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.574
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.578
Vitamina B6 mg 0.648
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”