Carne maturată de porc, jambon, felie cu os, carne slabă cu grăsimi separabile, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.957
Acid glutamic g 3.205
Alanină g 1.325
Arginină g 1.434
Histidină g 0.978
Cistină g 0.252
Betaină mg 5.6
Valină g 1.133
Prolină g 0.969
Serină g 0.877
Fenilalanină g 0.896
Glicină g 1.193
Hidroxiprolină g 0.018
Triptofan g 0.209
Treonină g 1
Izoleucină g 1.01
Leucină g 1.792
Lizină g 1.886
Metionină g 0.534
Tirozină g 0.724
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.955
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.281
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.945
Acizi graşi trans (total) g 0.07
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 66.09
Aport caloric / Energic total kcal 173
Carbohidraţi (total) g 0.21
Glucide/Zaharuri (total) g 0.05
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 0.05
Lipide / Grăsimi (total) g 9.17
Proteine g 22.45
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.142
Fier mg 1.15
Fosfor mg 250
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 348
Seleniu µg 21.5
Sodiu mg 744
Zinc mg 2.29
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86
Retinol µg 1
Vitamina A, IU IU 5
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.462
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.34
Vitamina B12 µg 0.57
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.225
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.05
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.645
Vitamina B6 mg 0.448
Vitamina K (Menachinonă-4 - vit K2) µg 1.4
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 1

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”