Carne maturată de porc, jambon, felie cu os, doar carne slabă separabilă, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.125
Acid glutamic g 3.486
Alanină g 1.435
Arginină g 1.559
Histidină g 1.061
Cistină g 0.274
Betaină mg 6.1
Valină g 1.232
Prolină g 1.046
Serină g 0.953
Fenilalanină g 0.974
Glicină g 1.272
Triptofan g 0.229
Treonină g 1.09
Izoleucină g 1.1
Leucină g 1.951
Lizină g 2.058
Metionină g 0.583
Tirozină g 0.79
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.414
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.565
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.099
Acizi graşi trans (total) g 0.027
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 69.97
Aport caloric / Energic total kcal 130
Lipide / Grăsimi (total) g 3.59
Proteine g 24.36
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.148
Fier mg 1.23
Fosfor mg 263
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 370
Seleniu µg 22.3
Sodiu mg 760
Zinc mg 2.43
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 93.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.492
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 0.6
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.251
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.493
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.683
Vitamina B6 mg 0.482
Vitamina K (Menachinonă-4 - vit K2) µg 1.6
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 1

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”