Carne maturată de porc, jambon întreg, doar carne slabă separabilă, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.113
Acid glutamic g 3.638
Alanină g 1.317
Arginină g 1.449
Histidină g 0.8
Cistină g 0.336
Betaină mg 5.6
Valină g 0.967
Prolină g 0.953
Serină g 0.914
Fenilalanină g 0.964
Glicină g 1.16
Triptofan g 0.268
Treonină g 0.992
Izoleucină g 0.978
Leucină g 1.771
Lizină g 1.892
Metionină g 0.589
Tirozină g 0.732
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.62
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.66
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.92
Colesterol mg 52
Macronutrienți
Apă g 68.26
Aport caloric / Energic total kcal 147
Carbohidraţi (total) g 0.05
Lipide / Grăsimi (total) g 5.71
Proteine g 22.32
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.079
Fier mg 0.81
Fosfor mg 232
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.035
Potasiu mg 371
Seleniu µg 18.8
Sodiu mg 1516
Zinc mg 2.04
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 84.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.7
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.7
Vitamina D IU 27
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.932
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 0.87
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.226
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.252
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.538
Vitamina B6 mg 0.53
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”