Carne maturată de porc, jambon porţiune centrală (şuncă, carne slabă cu grăsimi separabile, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.91
Acid glutamic g 3.289
Alanină g 1.191
Arginină g 1.31
Histidină g 0.723
Cistină g 0.303
Valină g 0.875
Prolină g 0.862
Serină g 0.826
Fenilalanină g 0.871
Glicină g 1.049
Triptofan g 0.242
Treonină g 0.897
Izoleucină g 0.884
Leucină g 1.601
Lizină g 1.71
Metionină g 0.532
Tirozină g 0.662
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.092
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.411
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.572
Colesterol mg 54
Macronutrienți
Apă g 63.46
Aport caloric / Energic total kcal 203
Carbohidraţi (total) g 0.05
Lipide / Grăsimi (total) g 12.9
Proteine g 20.17
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.074
Fier mg 0.75
Fosfor mg 215
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.031
Potasiu mg 337
Seleniu µg 22.6
Sodiu mg 1386
Zinc mg 1.88
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.845
Vitamina B12 µg 0.8
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.205
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.809
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.498
Vitamina B6 mg 0.47
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”