Carne maturată de porc, jambon porţiune centrală (şuncă) în stil rustic, doar carne slabă cu grăsimi separabile,

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.633
Acid glutamic g 4.532
Alanină g 1.641
Arginină g 1.806
Histidină g 0.996
Cistină g 0.418
Betaină mg 7
Valină g 1.205
Prolină g 1.188
Serină g 1.139
Fenilalanină g 1.201
Glicină g 1.446
Triptofan g 0.334
Treonină g 1.237
Izoleucină g 1.219
Leucină g 2.206
Lizină g 2.357
Metionină g 0.734
Tirozină g 0.912
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.821
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.97
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.78
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 55.93
Aport caloric / Energic total kcal 195
Carbohidraţi (total) g 0.3
Lipide / Grăsimi (total) g 8.32
Proteine g 27.8
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.108
Fier mg 1.11
Fosfor mg 318
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.048
Potasiu mg 510
Seleniu µg 25.8
Sodiu mg 2695
Zinc mg 2.81
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 105.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina D IU 37
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.567
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 0.88
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.242
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.881
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.402
Vitamina B6 mg 0.42
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”