Carne maturată de porc, jambon, şuncă extra slabă şi slabă, conservă, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.658
Acid glutamic g 2.653
Alanină g 1.026
Arginină g 1.112
Histidină g 0.71
Cistină g 0.212
Betaină mg 4.5
Valină g 0.805
Prolină g 0.764
Serină g 0.698
Fenilalanină g 0.693
Glicină g 0.879
Triptofan g 0.204
Treonină g 0.802
Izoleucină g 0.773
Leucină g 1.397
Lizină g 1.543
Metionină g 0.468
Tirozină g 0.589
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.57
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.76
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.45
Colesterol mg 38
Macronutrienți
Apă g 71.12
Aport caloric / Energic total kcal 144
Lipide / Grăsimi (total) g 7.46
Proteine g 17.97
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.078
Fier mg 0.9
Fosfor mg 207
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.024
Potasiu mg 334
Seleniu µg 22.1
Sodiu mg 1276
Zinc mg 1.84
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 68.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.6
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.6
Vitamina D IU 22
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.879
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.19
Vitamina B12 µg 0.8
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.23
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.585
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.458
Vitamina B6 mg 0.46
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”