Carne maturată de porc, jambon (şuncă) fără os, extra slabă, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.852
Acid glutamic g 3.189
Alanină g 1.154
Arginină g 1.27
Histidină g 0.701
Cistină g 0.295
Valină g 0.848
Prolină g 0.836
Serină g 0.801
Fenilalanină g 0.845
Glicină g 1.017
Triptofan g 0.235
Treonină g 0.87
Izoleucină g 0.858
Leucină g 1.552
Lizină g 1.658
Metionină g 0.516
Tirozină g 0.641
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.96
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.47
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.44
Colesterol mg 45
Macronutrienți
Apă g 72.24
Aport caloric / Energic total kcal 122
Lipide / Grăsimi (total) g 4.25
Proteine g 19.56
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.08
Fier mg 1
Fosfor mg 260
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.037
Potasiu mg 325
Seleniu µg 15.5
Sodiu mg 1269
Zinc mg 2.02
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.8
Vitamina B12 µg 0.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.2
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.08
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.62
Vitamina B6 mg 0.37
Vitamina C mg 32.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”