Carne maturată de porc, şuncă macră (aproximativ 4 % grăsime), de la conservă, friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.953
Acid glutamic g 3.124
Alanină g 1.208
Arginină g 1.31
Histidină g 0.836
Cistină g 0.25
Valină g 0.948
Prolină g 0.9
Serină g 0.823
Fenilalanină g 0.816
Glicină g 1.036
Triptofan g 0.24
Treonină g 0.944
Izoleucină g 0.911
Leucină g 1.645
Lizină g 1.818
Metionină g 0.552
Tirozină g 0.694
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.49
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.44
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.6
Colesterol mg 30
Macronutrienți
Apă g 69.45
Aport caloric / Energic total kcal 136
Carbohidraţi (total) g 0.52
Lipide / Grăsimi (total) g 4.88
Proteine g 21.16
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.05
Fier mg 0.92
Fosfor mg 209
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.024
Potasiu mg 348
Seleniu µg 17.4
Sodiu mg 1135
Zinc mg 2.23
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 1.035
Vitamina B12 µg 0.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.247
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.892
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.57
Vitamina B6 mg 0.45
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”