Carne maturată de porc, şuncă macră (aproximativ 4 % grăsime), de la conservă, neîncălzită

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.707
Acid glutamic g 2.731
Alanină g 1.056
Arginină g 1.145
Histidină g 0.731
Cistină g 0.219
Betaină mg 4.7
Valină g 0.829
Prolină g 0.787
Serină g 0.719
Fenilalanină g 0.713
Glicină g 0.905
Triptofan g 0.21
Treonină g 0.826
Izoleucină g 0.796
Leucină g 1.438
Lizină g 1.589
Metionină g 0.482
Tirozină g 0.607
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.21
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.39
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.51
Colesterol mg 38
Macronutrienți
Apă g 73.52
Aport caloric / Energic total kcal 120
Lipide / Grăsimi (total) g 4.56
Proteine g 18.49
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.084
Fier mg 0.94
Fosfor mg 224
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.025
Potasiu mg 364
Seleniu µg 14.5
Sodiu mg 1255
Zinc mg 1.93
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 70.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 2.3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 2.3
Vitamina D IU 93
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.836
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 0.82
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.23
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.302
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.492
Vitamina B6 mg 0.45
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”