Carne slabă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 90
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 150
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.33
Acid glutamic g 3.835
Alanină g 1.509
Arginină g 1.629
Histidină g 0.774
Cistină g 0.347
Valină g 1.273
Prolină g 1.238
Serină g 0.919
Fenilalanină g 1.019
Glicină g 1.629
Triptofan g 0.294
Treonină g 1.084
Izoleucină g 1.316
Leucină g 1.91
Lizină g 2.142
Metionină g 0.699
Tirozină g 0.848
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.92
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.12
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.8
Colesterol mg 74
Macronutrienți
Apă g 65.13
Aport caloric / Energic total kcal 201
Lipide / Grăsimi (total) g 9.97
Proteine g 26.14
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.044
Fier mg 0.98
Fosfor mg 146
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 167
Seleniu µg 21.2
Sodiu mg 63
Zinc mg 1.14
Vitamine
Retinol µg 29
Vitamina A, IU IU 96
Vitamina A, RAE µg 29
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.041
Vitamina B12 µg 0.2
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.112
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.935
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.535
Vitamina B6 mg 0.27
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”