Carne slabă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 79
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 132
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.587
Acid glutamic g 4.254
Alanină g 1.679
Arginină g 1.811
Histidină g 0.858
Cistină g 0.385
Valină g 1.412
Prolină g 1.381
Serină g 1.021
Fenilalanină g 1.13
Glicină g 1.823
Triptofan g 0.326
Treonină g 1.202
Izoleucină g 1.458
Leucină g 2.119
Lizină g 2.374
Metionină g 0.776
Tirozină g 0.94
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.26
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.31
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.05
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 60.51
Aport caloric / Energic total kcal 222
Lipide / Grăsimi (total) g 10.85
Proteine g 29.02
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.053
Fier mg 1.14
Fosfor mg 200
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 227
Seleniu µg 24.1
Sodiu mg 75
Zinc mg 1.23
Vitamine
Retinol µg 33
Vitamina A, IU IU 110
Vitamina A, RAE µg 33
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.06
Vitamina B12 µg 0.32
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.118
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 11.134
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.926
Vitamina B6 mg 0.52
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”