Carne slabă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, prăjită în crustă pane

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 113
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 188
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.04
Acid glutamic g 3.75
Alanină g 1.334
Arginină g 1.445
Histidină g 0.682
Cistină g 0.326
Valină g 1.147
Prolină g 1.238
Serină g 0.869
Fenilalanină g 0.938
Glicină g 1.466
Triptofan g 0.268
Treonină g 0.963
Izoleucină g 1.171
Leucină g 1.723
Lizină g 1.841
Metionină g 0.616
Tirozină g 0.762
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.37
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.6
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.12
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 50.23
Aport caloric / Energic total kcal 277
Carbohidraţi (total) g 9.5
Lipide / Grăsimi (total) g 15.44
Proteine g 23.55
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.061
Fier mg 1.26
Fosfor mg 168
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.055
Potasiu mg 185
Seleniu µg 27.2
Sodiu mg 287
Zinc mg 1.06
Vitamine
Retinol µg 24
Vitamina A, IU IU 79
Vitamina A, RAE µg 24
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.113
Vitamina B12 µg 0.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.147
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.156
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.794
Vitamina B6 mg 0.39
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 23

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”