Cartofi copţi la microunde în coajă, serviţi fără coajă, cu sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cartof 156
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.514
Acid glutamic g 0.352
Alanină g 0.065
Arginină g 0.097
Histidină g 0.046
Cistină g 0.027
Valină g 0.118
Prolină g 0.076
Serină g 0.091
Fenilalanină g 0.093
Glicină g 0.062
Triptofan g 0.033
Treonină g 0.076
Izoleucină g 0.085
Leucină g 0.126
Lizină g 0.128
Metionină g 0.033
Tirozină g 0.078
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.002
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.043
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.026
Macronutrienți
Apă g 73.55
Aport caloric / Energic total kcal 100
Carbohidraţi (total) g 23.28
Fibre (total) g 1.6
Lipide / Grăsimi (total) g 0.1
Proteine g 2.1
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.237
Fier mg 0.41
Fosfor mg 109
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.17
Potasiu mg 411
Seleniu µg 0.4
Sodiu mg 243
Zinc mg 0.33
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.129
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.025
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.625
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.597
Vitamina B6 mg 0.319
Vitamina C mg 15.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”