Cartofi, la cuptor, fără coajă, cu sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cartof 156
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.479
Acid glutamic g 0.328
Alanină g 0.06
Arginină g 0.09
Histidină g 0.043
Cistină g 0.025
Betaină mg 0.2
Valină g 0.11
Prolină g 0.07
Serină g 0.085
Fenilalanină g 0.087
Glicină g 0.058
Triptofan g 0.03
Treonină g 0.071
Izoleucină g 0.08
Leucină g 0.118
Lizină g 0.119
Metionină g 0.031
Tirozină g 0.073
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.002
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.043
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.026
Macronutrienți
Apă g 75.42
Aport caloric / Energic total kcal 93
Carbohidraţi (total) g 21.55
Fibre (total) g 1.5
Glucide/Zaharuri (total) g 1.7
Lipide / Grăsimi (total) g 0.1
Proteine g 1.96
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.215
Fier mg 0.35
Fosfor mg 50
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.161
Potasiu mg 391
Seleniu µg 0.3
Sodiu mg 241
Zinc mg 0.29
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 14.5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.105
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.04
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.021
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.395
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.555
Vitamina B6 mg 0.301
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina C mg 12.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”