Cereale, ovăz simplu, nefortificat cu vitamine, uscat

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.217
Acid glutamic g 2.83
Alanină g 0.563
Arginină g 0.85
Histidină g 0.275
Cistină g 0.455
Valină g 0.688
Prolină g 0.451
Serină g 0.705
Fenilalanină g 0.665
Glicină g 0.642
Triptofan g 0.182
Treonină g 0.382
Izoleucină g 0.503
Leucină g 0.98
Lizină g 0.637
Metionină g 0.207
Tirozină g 0.395
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.98
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.3
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.11
Macronutrienți
Amidon g 57.92
Apă g 10.84
Aport caloric / Energic total kcal 379
Carbohidraţi (total) g 67.7
Fibre (total) g 10.1
Glucide/Zaharuri (total) g 0.99
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.99
Lipide / Grăsimi (total) g 6.52
Proteine g 13.15
Minerale
Calciu mg 52
Cupru mg 0.391
Fier mg 4.25
Fosfor mg 410
Magneziu mg 138
Mangan mg 3.63
Potasiu mg 362
Seleniu µg 28.9
Sodiu mg 6
Zinc mg 3.64
Fitonutrienți
Luteină + zeaxantină µg 180
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 40.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.46
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.42
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.155
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.125
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.12
Vitamina B6 mg 0.1
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 32

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”