Cereale, ovăz simplu, nefortificat cu vitamine, uscat, preparat cu apă, fără sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 14,6
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.302
Acid glutamic g 0.623
Alanină g 0.124
Arginină g 0.167
Histidină g 0.054
Cistină g 0.097
Betaină mg 3.1
Valină g 0.16
Prolină g 0.096
Serină g 0.151
Fenilalanină g 0.142
Glicină g 0.147
Triptofan g 0.04
Treonină g 0.096
Izoleucină g 0.116
Leucină g 0.216
Lizină g 0.135
Metionină g 0.046
Tirozină g 0.101
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.435
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.559
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.31
Acizi graşi trans (total) g 0.001
Macronutrienți
Amidon g 11.6
Apă g 83.61
Aport caloric / Energic total kcal 71
Carbohidraţi (total) g 12
Fibre (total) g 1.7
Galactoză (inclusă în glucide) g 0.02
Glucide/Zaharuri (total) g 0.27
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.25
Lipide / Grăsimi (total) g 1.52
Proteine g 2.54
Minerale
Calciu mg 9
Cupru mg 0.074
Fier mg 0.9
Fluor µg 71.6
Fosfor mg 77
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.58
Potasiu mg 70
Seleniu µg 5.4
Sodiu mg 4
Zinc mg 1
Fitonutrienți
Luteină + zeaxantină µg 180
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 7.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.076
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.08
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.016
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.225
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.311
Vitamina B6 mg 0.005
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”