Chifle de secară

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 de dimensiune medie 36
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.532
Acid glutamic g 3.231
Alanină g 0.362
Arginină g 0.403
Histidină g 0.224
Cistină g 0.215
Valină g 0.468
Prolină g 1.125
Serină g 0.512
Fenilalanină g 0.51
Glicină g 0.369
Triptofan g 0.119
Treonină g 0.313
Izoleucină g 0.396
Leucină g 0.712
Lizină g 0.282
Metionină g 0.172
Tirozină g 0.262
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.236
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.708
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.605
Macronutrienți
Apă g 30.1
Aport caloric / Energic total kcal 286
Carbohidraţi (total) g 53.1
Fibre (total) g 4.9
Glucide/Zaharuri (total) g 1.17
Lipide / Grăsimi (total) g 3.4
Proteine g 10.3
Minerale
Calciu mg 30
Cupru mg 0.201
Fier mg 2.7
Fosfor mg 159
Magneziu mg 54
Mangan mg 0.702
Potasiu mg 180
Seleniu µg 27.8
Sodiu mg 650
Zinc mg 0.97
Fitonutrienți
Beta caroten µg 4
Beta Cryptoxanthina µg 1
Luteină + zeaxantină µg 54
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 14.6
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.38
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.27
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.9
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.383
Vitamina B6 mg 0.062
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 153

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”