Planta care ajută la un somn liniștit. Multe gospodine o folosesc la mâncare

Planta care ajută la un somn liniștit. Multe gospodine o folosesc la mâncare

Dacă și tu te confrunți cu insomnia, îți propunem să îți îndrepți atenția spre un remediu eficient prin care să combați această problemă.

Planta care te ajută să dormi mai bine

Pentru un somn odihnitor, experții recomandă ceaiul din frunze de dafin. Cu o aromă inconfundabilă, frunzele de dafin sunt folosite des în diferite preparate culinare. Probabil și tu le folosești des.

Ce nu știai însă este că frunzele de dafin sunt cele care te pot scăpa de insomnie. Acestea dețin proprietăți sedative unice. Practic, odată consumate, ele funcționează ca un sedativ ușor asupra sistemului nervos.

Cum să le consumi? Se iau 15 frunze de dafin și se pun într-o oală cu apă. Se lasă la fiert 15 minute, iar apoi amestecul se îndepărtează de pe foc.

Se lasă la infuzat câteva ore, iar ulterior se strecoară și lichidul se păstrează la frigider. Băutura trebuie consumată pe parcursul zilei, la interval regulate, în înghițituri mici. Iar efectul se va vedea pe parcursul nopții.

Cu cât timp înainte de culcare ar trebui să-mi beau ceaiul?

Acordă-ți suficient timp să stai și să te bucuri de ceai și, de asemenea, că să apuci să foloseșți și toaletă înainte de culcare, pentru că vezica plină să nu te trezească în timpul nopții.

Ca regulă generală, aportul de lichide ar trebui redus cu cel puțin 2 ore înainte de culcare, deși sunt persoane care pot bea un ceai cu o oră înainte de culcare fără să mai aibă nevoie la baie până dimineața.

Frunzele de dafin: proprietăți, contraindicații

Frunzele de dafin, sau ceaiul din frunze de dafin, sunt bogate în potasiu, magneziu și vitaminele B6, B9 și C. De asemenea, posedă acțiune diuretica, antifungica, antireumatică, antiinflamatoare, digestivă, stimulatoare, antioxidantă și expectorantă. Că rezultat, poate fi utilizat pentru a completă tratamentul multor afecțiuni, cum ar fi:

  • inflamație hepatică;
  • crampe menstruale;
  • infecții ale pielii;
  • dureri de cap;
  • dureri articulare;
  • gaze intestinale;
  • reumatism;
  • artrită reumatoidă;
  • stres și anxietate.

Sunt însă și persoane cărora frunzele de dafin nu le sunt recomandate. Este vorba despre cei care urmează anumite tratamente sau prezintă contraindicații. În această situație, e nevoie de sfatul medicului înainte de consum.

Frunzele de dafin nu trebuie consumate în formă lor integrală, deoarece nu sunt descompuse în sistemul digestiv. Întrucât rămân intacte în organism, pot să rămână blocate la nivelul gâtului sau chiar să provoace o perforație intestinală.

Sursă foto: Shutterstock.

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Vezi Articole în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”