Curcan, bucaţi tranşate, aripi, carne cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 aripă 375
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.525
Acid glutamic g 4.118
Alanină g 1.775
Arginină g 1.824
Histidină g 0.804
Cistină g 0.264
Betaină mg 3.4
Valină g 1.027
Prolină g 1.634
Serină g 1.163
Fenilalanină g 0.979
Glicină g 1.799
Triptofan g 0.314
Treonină g 1.136
Izoleucină g 0.939
Leucină g 2.181
Lizină g 2.68
Metionină g 0.74
Tirozină g 0.894
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.765
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.836
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.656
Acizi graşi trans (total) g 0.175
Colesterol mg 115
Macronutrienți
Apă g 57.34
Aport caloric / Energic total kcal 235
Carbohidraţi (total) g 0.13
Lipide / Grăsimi (total) g 13.29
Proteine g 28.74
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.07
Fier mg 1
Fosfor mg 192
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.007
Potasiu mg 215
Seleniu µg 28.4
Sodiu mg 106
Zinc mg 2.99
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 77.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Retinol µg 24
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina A, IU IU 80
Vitamina A, RAE µg 24
Vitamina D IU 34
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.037
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 1.36
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.205
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.876
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.777
Vitamina B6 mg 0.59
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”