Curcan, carne grasă, carne cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.125
Acid glutamic g 3.599
Alanină g 1.513
Arginină g 1.561
Histidină g 0.71
Cistină g 0.252
Betaină mg 0.5
Valină g 0.859
Prolină g 1.583
Serină g 1.061
Fenilalanină g 0.859
Glicină g 1.409
Triptofan g 0.275
Treonină g 0.952
Izoleucină g 0.755
Leucină g 1.827
Lizină g 2.164
Metionină g 0.686
Tirozină g 0.776
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.594
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.867
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.93
Acizi graşi trans (total) g 0.137
Colesterol mg 134
Macronutrienți
Apă g 61.66
Aport caloric / Energic total kcal 206
Carbohidraţi (total) g 0.07
Lipide / Grăsimi (total) g 9.95
Proteine g 27.27
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.125
Fier mg 1.45
Fosfor mg 215
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 228
Seleniu µg 30.2
Sodiu mg 105
Zinc mg 3.35
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 93.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 14
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 47
Vitamina A, RAE µg 14
Vitamina D IU 15
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.08
Vitamina B12 µg 1.66
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.365
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.103
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.004
Vitamina B6 mg 0.43
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”