Curcan îngrăşat, calitatea I, piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.336
Acid glutamic g 2.227
Alanină g 1.503
Arginină g 1.392
Histidină g 0.371
Cistină g 0.167
Betaină mg 3.8
Valină g 0.612
Prolină g 2.06
Serină g 0.724
Fenilalanină g 0.557
Glicină g 2.876
Triptofan g 0.111
Treonină g 0.501
Izoleucină g 0.427
Leucină g 1.039
Lizină g 1.151
Metionină g 0.371
Tirozină g 0.39
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 15.094
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 11.903
Acizi graşi saturaţi (total) g 11.356
Acizi graşi trans (total) g 0.568
Colesterol mg 144
Macronutrienți
Apă g 36.92
Aport caloric / Energic total kcal 451
Lipide / Grăsimi (total) g 40.31
Proteine g 22.15
Minerale
Calciu mg 25
Cupru mg 0.068
Fier mg 1.08
Fosfor mg 244
Magneziu mg 28
Mangan mg 0.025
Potasiu mg 263
Seleniu µg 21.1
Sodiu mg 234
Zinc mg 1.61
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 73.8
Vitamina D (D2 + D3) µg 1.4
Retinol µg 79
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 1.4
Vitamina A, IU IU 262
Vitamina A, RAE µg 79
Vitamina D IU 54
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.024
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.15
Vitamina B12 µg 1.59
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.235
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.295
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.92
Vitamina B6 mg 0.29
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”