Curcan întreg, carne grasă fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.702
Acid glutamic g 2.886
Alanină g 1.151
Arginină g 1.205
Histidină g 0.577
Cistină g 0.201
Valină g 0.68
Prolină g 1.15
Serină g 0.843
Fenilalanină g 0.686
Glicină g 0.908
Triptofan g 0.227
Treonină g 0.773
Izoleucină g 0.61
Leucină g 1.475
Lizină g 1.756
Metionină g 0.556
Tirozină g 0.632
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.756
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.613
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.683
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Amidon g 0.05
Apă g 76.01
Aport caloric / Energic total kcal 108
Glucide/Zaharuri (total) g 0.1
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.1
Lipide / Grăsimi (total) g 2.5
Proteine g 21.28
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.092
Fier mg 1.04
Fosfor mg 176
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 226
Seleniu µg 22.4
Sodiu mg 124
Zinc mg 2.59
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 69.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Retinol µg 13
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina A, IU IU 43
Vitamina A, RAE µg 13
Vitamina D IU 13
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.062
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.12
Vitamina B12 µg 2.05
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.255
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.696
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.935
Vitamina B6 mg 0.44
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”