Curcan întreg, carne slabă, carne cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.319
Acid glutamic g 3.929
Alanină g 1.629
Arginină g 1.687
Histidină g 0.778
Cistină g 0.275
Betaină mg 5.9
Valină g 0.935
Prolină g 1.684
Serină g 1.155
Fenilalanină g 0.937
Glicină g 1.457
Triptofan g 0.302
Treonină g 1.043
Izoleucină g 0.826
Leucină g 1.998
Lizină g 2.37
Metionină g 0.751
Tirozină g 0.85
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.984
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.596
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.603
Acizi graşi trans (total) g 0.075
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 64.79
Aport caloric / Energic total kcal 177
Carbohidraţi (total) g 0.05
Lipide / Grăsimi (total) g 5.57
Proteine g 29.55
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.068
Fier mg 0.8
Fosfor mg 230
Magneziu mg 32
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 248
Seleniu µg 29.3
Sodiu mg 101
Zinc mg 1.76
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 82.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 10
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina A, IU IU 35
Vitamina A, RAE µg 10
Vitamina D IU 14
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.035
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.07
Vitamina B12 µg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.213
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 11.608
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.902
Vitamina B6 mg 0.767
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”