Curcan întreg, gât, doar carne, gătită, la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.797
Acid glutamic g 3.048
Alanină g 1.215
Arginină g 1.273
Histidină g 0.609
Cistină g 0.212
Valină g 0.719
Prolină g 1.214
Serină g 0.891
Fenilalanină g 0.725
Glicină g 0.959
Triptofan g 0.239
Treonină g 0.816
Izoleucină g 0.644
Leucină g 1.558
Lizină g 1.855
Metionină g 0.588
Tirozină g 0.668
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.527
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.038
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.216
Colesterol mg 128
Macronutrienți
Apă g 69.47
Aport caloric / Energic total kcal 162
Lipide / Grăsimi (total) g 7.36
Proteine g 22.48
Minerale
Calciu mg 58
Cupru mg 0.158
Fier mg 1.18
Fosfor mg 182
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.053
Potasiu mg 114
Seleniu µg 36.2
Sodiu mg 246
Zinc mg 4.03
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 77.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina D IU 12
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.048
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.64
Vitamina B12 µg 1.42
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.288
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.88
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.874
Vitamina B6 mg 0.375
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”