Curcan, toate categoriile, aripi, carne cu piele, crude

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie (de la un curcan) 33
1 aripă, fără oase 256
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.934
Acid glutamic g 3.15
Alanină g 1.325
Arginină g 1.438
Histidină g 0.585
Cistină g 0.234
Valină g 1.031
Prolină g 1.039
Serină g 0.885
Fenilalanină g 0.78
Glicină g 1.425
Triptofan g 0.217
Treonină g 0.866
Izoleucină g 0.975
Leucină g 1.531
Lizină g 1.773
Metionină g 0.551
Tirozină g 0.734
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.97
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.86
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.28
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 66.49
Aport caloric / Energic total kcal 197
Lipide / Grăsimi (total) g 12.32
Proteine g 20.22
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.077
Fier mg 1.26
Fosfor mg 165
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 240
Seleniu µg 22.4
Sodiu mg 55
Zinc mg 1.54
Vitamine
Retinol µg 3
Vitamina A, IU IU 11
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina B12 µg 0.39
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.11
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.425
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.554
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”