Curcan, toate categoriile, aripi, carne cu piele, gatite, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie (de la un curcan) 24
1 aripă, fără oase 186
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.622
Acid glutamic g 4.279
Alanină g 1.789
Arginină g 1.946
Histidină g 0.796
Cistină g 0.315
Betaină mg 5.8
Valină g 1.401
Prolină g 1.391
Serină g 1.199
Fenilalanină g 1.058
Glicină g 1.894
Triptofan g 0.295
Treonină g 1.175
Izoleucină g 1.327
Leucină g 2.08
Lizină g 2.412
Metionină g 0.749
Tirozină g 1
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.66
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.94
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.39
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 59.49
Aport caloric / Energic total kcal 229
Lipide / Grăsimi (total) g 12.43
Proteine g 27.38
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.056
Fier mg 1.46
Fosfor mg 197
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.02
Potasiu mg 266
Seleniu µg 29.9
Sodiu mg 61
Zinc mg 2.1
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 68.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.17
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.134
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.732
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.584
Vitamina B6 mg 0.42
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”