Curcan, toate categoriile, piept, carne cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie (de la un curcan) 112
0,5 piept, fără oase 864
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.771
Acid glutamic g 4.597
Alanină g 1.822
Arginină g 2.02
Histidină g 0.868
Cistină g 0.313
Valină g 1.5
Prolină g 1.313
Serină g 1.268
Fenilalanină g 1.126
Glicină g 1.677
Triptofan g 0.318
Treonină g 1.257
Izoleucină g 1.447
Leucină g 2.24
Lizină g 2.626
Metionină g 0.811
Tirozină g 1.096
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.45
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.8
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.1
Colesterol mg 74
Macronutrienți
Apă g 63.22
Aport caloric / Energic total kcal 189
Lipide / Grăsimi (total) g 7.41
Proteine g 28.71
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.047
Fier mg 1.4
Fosfor mg 210
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.02
Potasiu mg 288
Seleniu µg 29.1
Sodiu mg 63
Zinc mg 2.03
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina B12 µg 0.36
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.131
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.365
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.634
Vitamina B6 mg 0.48
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”