Curcan, toate categoriile, spate, carne cu piele, gatite, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
0,5 spate, cu oasele îndepărtate 262
1 porţie (de la un curcan) 34
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.549
Acid glutamic g 4.171
Alanină g 1.729
Arginină g 1.887
Histidină g 0.778
Cistină g 0.304
Betaină mg 5.7
Valină g 1.365
Prolină g 1.329
Serină g 1.166
Fenilalanină g 1.029
Glicină g 1.794
Triptofan g 0.288
Treonină g 1.145
Izoleucină g 1.297
Leucină g 2.028
Lizină g 2.356
Metionină g 0.731
Tirozină g 0.978
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.7
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.18
Colesterol mg 91
Macronutrienți
Apă g 57.94
Aport caloric / Energic total kcal 244
Carbohidraţi (total) g 0.16
Lipide / Grăsimi (total) g 14.38
Proteine g 26.59
Minerale
Calciu mg 33
Cupru mg 0.142
Fier mg 2.19
Fosfor mg 189
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.023
Potasiu mg 260
Seleniu µg 37.8
Sodiu mg 73
Zinc mg 3.92
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 67.6
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.054
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.59
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.224
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.446
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.073
Vitamina B6 mg 0.3
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 4.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”