Dovleac, pulpă fiartă, scursă de apă, fără sare

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.074
Acid glutamic g 0.133
Alanină g 0.02
Arginină g 0.039
Histidină g 0.011
Cistină g 0.002
Valină g 0.025
Prolină g 0.019
Serină g 0.032
Fenilalanină g 0.023
Glicină g 0.019
Triptofan g 0.009
Treonină g 0.021
Izoleucină g 0.023
Leucină g 0.034
Lizină g 0.039
Metionină g 0.008
Tirozină g 0.03
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.009
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.004
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.037
Macronutrienți
Apă g 93.69
Aport caloric / Energic total kcal 20
Carbohidraţi (total) g 4.9
Fibre (total) g 1.1
Glucide/Zaharuri (total) g 2.08
Lipide / Grăsimi (total) g 0.07
Proteine g 0.72
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.091
Fier mg 0.57
Fosfor mg 30
Magneziu mg 9
Mangan mg 0.089
Potasiu mg 230
Seleniu µg 0.2
Sodiu mg 1
Zinc mg 0.23
Fitonutrienți
Alfa caroten µg 2715
Beta caroten µg 2096
Luteină + zeaxantină µg 1014
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 6.2
Vitamina A, IU IU 5755
Vitamina A, RAE µg 288
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.031
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.8
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.078
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.413
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.201
Vitamina B6 mg 0.044
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.8
Vitamina C mg 4.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”