Dovleci şi dovlecei de iarnă, dovleac ras, gătit, fiert, scurs de apă, sau copt, fără sare

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.064
Acid glutamic g 0.105
Alanină g 0.025
Arginină g 0.033
Histidină g 0.011
Cistină g 0.005
Valină g 0.026
Prolină g 0.021
Serină g 0.024
Fenilalanină g 0.024
Glicină g 0.022
Triptofan g 0.009
Treonină g 0.018
Izoleucină g 0.024
Leucină g 0.034
Lizină g 0.022
Metionină g 0.007
Tirozină g 0.02
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.022
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.126
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.062
Macronutrienți
Apă g 92.3
Aport caloric / Energic total kcal 27
Carbohidraţi (total) g 6.46
Fibre (total) g 1.4
Glucide/Zaharuri (total) g 2.53
Lipide / Grăsimi (total) g 0.26
Proteine g 0.66
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.035
Fier mg 0.34
Fosfor mg 14
Magneziu mg 11
Mangan mg 0.109
Potasiu mg 117
Seleniu µg 0.3
Sodiu mg 18
Zinc mg 0.2
Fitonutrienți
Alfa caroten µg 15
Beta caroten µg 59
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 7.5
Vitamina A, IU IU 110
Vitamina A, RAE µg 6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.038
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.12
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.022
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.81
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.355
Vitamina B6 mg 0.099
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.8
Vitamina C mg 3.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”