Dovleci şi dovlecei, toate soiurile, fierţi, scurşi de apă, fără sare

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.111
Acid glutamic g 0.097
Alanină g 0.048
Arginină g 0.038
Histidină g 0.02
Cistină g 0.01
Valină g 0.041
Prolină g 0.028
Serină g 0.037
Fenilalanină g 0.032
Glicină g 0.034
Triptofan g 0.008
Treonină g 0.022
Izoleucină g 0.033
Leucină g 0.053
Lizină g 0.05
Metionină g 0.013
Tirozină g 0.024
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.023
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.131
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.064
Macronutrienți
Apă g 93.7
Aport caloric / Energic total kcal 20
Carbohidraţi (total) g 4.31
Fibre (total) g 1.4
Glucide/Zaharuri (total) g 2.59
Lipide / Grăsimi (total) g 0.31
Proteine g 0.91
Minerale
Calciu mg 27
Cupru mg 0.103
Fier mg 0.36
Fosfor mg 39
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.213
Potasiu mg 192
Seleniu µg 0.2
Sodiu mg 1
Zinc mg 0.39
Fitonutrienți
Beta caroten µg 127
Luteină + zeaxantină µg 2249
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 7.9
Vitamina A, IU IU 212
Vitamina A, RAE µg 11
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.044
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.041
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.513
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.137
Vitamina B6 mg 0.065
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.5
Vitamina C mg 5.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 20

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”