Făină de grâu, de culoare albă (industrială), 11,5 % proteine, albită, neîmbogăţită cu compuşi bioactivi

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.433
Acid glutamic g 3.679
Alanină g 0.331
Arginină g 0.474
Histidină g 0.223
Cistină g 0.273
Valină g 0.477
Prolină g 1.245
Serină g 0.481
Fenilalanină g 0.506
Glicină g 0.383
Triptofan g 0.13
Treonină g 0.296
Izoleucină g 0.388
Leucină g 0.737
Lizină g 0.27
Metionină g 0.163
Tirozină g 0.158
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.166
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.749
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.268
Macronutrienți
Amidon g 62.88
Apă g 12.68
Aport caloric / Energic total kcal 363
Carbohidraţi (total) g 73.81
Fibre (total) g 2.4
Fructoză (inclusă în glucide) g 0.03
Glucide/Zaharuri (total) g 1.12
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 0.03
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.15
Maltoză (inclusă în glucide) g 0.9
Lipide / Grăsimi (total) g 1.45
Proteine g 11.5
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.161
Fier mg 1.26
Fosfor mg 112
Magneziu mg 30
Mangan mg 0.679
Potasiu mg 138
Seleniu µg 27.5
Sodiu mg 2
Zinc mg 0.84
Fitonutrienți
Luteină + zeaxantină µg 18
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 10.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.194
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.05
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.072
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.198
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.405
Vitamina B6 mg 0.032
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 31

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”