Fasole albă, bob uscat, gătită fără sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 11,2
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.176
Acid glutamic g 1.483
Alanină g 0.408
Arginină g 0.602
Histidină g 0.271
Cistină g 0.106
Valină g 0.509
Prolină g 0.412
Serină g 0.529
Fenilalanină g 0.526
Glicină g 0.38
Triptofan g 0.115
Treonină g 0.409
Izoleucină g 0.429
Leucină g 0.776
Lizină g 0.668
Metionină g 0.146
Tirozină g 0.274
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.031
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.152
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.091
Macronutrienți
Apă g 63.08
Aport caloric / Energic total kcal 139
Carbohidraţi (total) g 25.09
Fibre (total) g 6.3
Glucide/Zaharuri (total) g 0.34
Lipide / Grăsimi (total) g 0.35
Proteine g 9.73
Minerale
Calciu mg 90
Cupru mg 0.287
Fier mg 3.7
Fosfor mg 113
Magneziu mg 63
Mangan mg 0.636
Potasiu mg 561
Seleniu µg 1.3
Sodiu mg 6
Zinc mg 1.38
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 35.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.118
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.94
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.046
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.14
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.229
Vitamina B6 mg 0.093
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 81

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”