Fasole albă, bob uscat, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 12,6
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.825
Acid glutamic g 3.561
Alanină g 0.979
Arginină g 1.446
Histidină g 0.65
Cistină g 0.254
Valină g 1.222
Prolină g 0.99
Serină g 1.271
Fenilalanină g 1.263
Glicină g 0.912
Triptofan g 0.277
Treonină g 0.983
Izoleucină g 1.031
Leucină g 1.865
Lizină g 1.603
Metionină g 0.351
Tirozină g 0.658
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.074
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.364
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.219
Macronutrienți
Apă g 11.32
Aport caloric / Energic total kcal 333
Carbohidraţi (total) g 60.27
Fibre (total) g 15.2
Glucide/Zaharuri (total) g 2.11
Lipide / Grăsimi (total) g 0.85
Proteine g 23.36
Minerale
Calciu mg 240
Cupru mg 0.984
Fier mg 10.44
Fosfor mg 301
Magneziu mg 190
Mangan mg 1.796
Potasiu mg 1795
Seleniu µg 12.8
Sodiu mg 16
Zinc mg 3.67
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 66.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.437
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.146
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.479
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.732
Vitamina B6 mg 0.318
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 5.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 388

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”