Fasole albă mare, bob uscat, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.644
Acid glutamic g 3.333
Alanină g 0.916
Arginină g 1.353
Histidină g 0.608
Cistină g 0.238
Valină g 1.144
Prolină g 0.927
Serină g 1.189
Fenilalanină g 1.182
Glicină g 0.853
Triptofan g 0.259
Treonină g 0.92
Izoleucină g 0.965
Leucină g 1.745
Lizină g 1.5
Metionină g 0.329
Tirozină g 0.615
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.053
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.477
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.356
Macronutrienți
Apă g 10.7
Aport caloric / Energic total kcal 339
Carbohidraţi (total) g 62.37
Fibre (total) g 20.2
Glucide/Zaharuri (total) g 2.26
Lipide / Grăsimi (total) g 1.14
Proteine g 21.86
Minerale
Calciu mg 175
Cupru mg 0.837
Fier mg 5.47
Fosfor mg 447
Magneziu mg 189
Mangan mg 1.423
Potasiu mg 1387
Seleniu µg 12.9
Sodiu mg 14
Zinc mg 2.31
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.653
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.237
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.955
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.098
Vitamina B6 mg 0.447
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 6
Vitamina C mg 5.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 482

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”