Fasole Pinto, bob uscat, gătită fără sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 10,6
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.128
Acid glutamic g 1.447
Alanină g 0.409
Arginină g 0.494
Histidină g 0.247
Cistină g 0.084
Betaină mg 0.1
Valină g 0.519
Prolină g 0.515
Serină g 0.565
Fenilalanină g 0.531
Glicină g 0.365
Triptofan g 0.108
Treonină g 0.331
Izoleucină g 0.426
Leucină g 0.765
Lizină g 0.63
Metionină g 0.117
Tirozină g 0.213
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.133
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.235
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.136
Macronutrienți
Amidon g 15.15
Apă g 62.95
Aport caloric / Energic total kcal 143
Carbohidraţi (total) g 26.22
Fibre (total) g 9
Glucide/Zaharuri (total) g 0.34
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.34
Lipide / Grăsimi (total) g 0.65
Proteine g 9.01
Minerale
Calciu mg 46
Cupru mg 0.219
Fier mg 2.09
Fluor µg 2.2
Fosfor mg 147
Magneziu mg 50
Mangan mg 0.453
Potasiu mg 436
Seleniu µg 6.2
Sodiu mg 1
Zinc mg 0.98
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 35.3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.193
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.94
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.062
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.318
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.21
Vitamina B6 mg 0.229
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.5
Vitamina C mg 0.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 172

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”